Piec Konwekcyjno-parowy

Piec konwekcyjno-parowy to piec z wentylatorem wyposażony w funkcję naparowania komory. Mimo pozornej prostoty, niewielu producentów zaprojektowało urządzenia pozwalające w pełni wykorzystać możliwości pieców konwekcyjno-parowych. Tajemnica tkwi w połączeniu doświadczenia inżynierów i kucharzy.

Piec jest bardzo wszechstronnym urządzeniem. Możemy w nim piec, dusić, smażyć, regenerować, piec z sondą oraz wykonywać procesy niskotemperaturowe.

Oszczędność pieniędzy i czasu

Piec Konwekcyjno-parowy to urządzenie wysokowydajne energetycznie, umożliwiające znaczne oszczędności. Odpowiednie wykorzystany piec powoduje ubytek masy wyrobu gotowego o ok. 5-20 % wsadu do pieca. Tradycyjne gotowanie czy smażenie to aż 30-40 % ubytku masy. Różnicę łatwo przeliczyć na wymierne korzyści finansowe.

Wydajne energetycznie urządzenia przygotowują potrawy w czasie krótszym o ok. 25 % w porównaniu do tradycyjnego gotowania, co przekłada się na krótszy czas pracy personelu.

Zdrowa kuchnia

Ergonomia i łatwość obsługi

Wybór pieca

Galeria

Piec konwekcyjno parowy

Specjalizujemy się w wyposażaniu obiektów gastronomicznych, takich jak hotele i restauracje. Oferujemy Państwu najwyższej jakości meble, urządzenia kuchenne oraz akcesoria osprzętu gastronomicznego. Sprzęt jaki sprzedajemy posiada odpowiednie atesty. Najlepsza jakość produktów pozwala na długą i satysfakcjonującą pracę. Najważniejsze jest dla nas zadowolenie każdego klienta.

Pomimo wieloletniego doświadczenia, każdego dnia uczymy się, a nasi technicy dopracowują każdy szczegół. Wszyscy nasi pracownicy, regularnie podnoszą swoje kwalifikacje. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować profesjonalną obsługę oraz indywidualne podejście do każdego klienta. Zawsze staramy się zaproponować najlepsze rozwiązanie - takie, które będzie dopasowane do potrzeb i możliwości odbiorcy.

Oferujemy profesjonalny piec konwekcyjno parowy. Piece te sprostają, nawet najbardziej wymagającym zadaniom. Oferowany piec, cechuje wysoka wydajność - szybko, a zarazem precyzyjnie umożliwia obróbkę termiczną wielu potraw, przy swoich niewielkich rozmiarach.. Co ciekawe, odpowiednio wykorzystany piec, może powodować ubytek masy wyrobu gotowego o około 5-20 procent wsadu do pieca. Natomiast tradycyjne gotowanie i smażenie to nawet 30-40 procent ubytku masy. Różnica jest ogromna, patrząc na skalę miesiąca oferowany piec, pozwala na duże oszczędności. Poza tym jego wydajność, pozwala na przygotowanie potrawy nawet o 20-25 procent szybciej, niż podczas tradycyjnego gotowania. To przekłada się na krótszy czas oczekiwania klientów, ich większe zadowolenie oraz mniejszy czas pracy personelu.

Oferujemy duży wybór sprzętów potrzebnych w profesjonalnej kuchni. Serdecznie zapraszamy Państwa na spotkanie, podczas którego wykwalifikowany pracownik pomożemy dobrać sprzęt, który będzie odpowiedni dla Państwa punktu gastronomicznego.

Od początku istnienia firmy stawialiśmy i nadal stawiamy na jakość i renomę. Dlatego, w naszym sklepie internetowym i stacjonarnym znajdą Państwo szereg pozycji, dzięki którym praca będzie sprawiać przyjemność i przynosić oszczędności. Właśnie taki jest opisywany wyżej piec konwekcyjno parowy.

Jeśli mają Państwo jakieś pytania, zapraszamy do odwiedzenia naszej oficjalnej strony internetowej. Znajdą Państwo w niej zakładkę realizacje, w której widoczne są nasze realizacje wielu projektów. Zapraszamy do kontaktu osobistego, online lub telefonicznego. Ktoś z naszej kadry pracowniczej, na pewno odpowie na wszystkie pytania i pomoże wybrać najlepszą opcję.